Лютий 21, 2012

Виникли проблеми в роботі холодильного обладнання? Аналіз компресорного масла допоможе виявити причину

Серед найпоширеніших причин, що викликають неполадки в роботі рефрижераторних систем, – низька якість компресорного масла або неправильне обслуговування холодильного обладнання (зокрема, невідповідність або несвоєчасна заміна осушувальних фільтрів). Як наслідок – або знижується ефективність холодильного устаткування, або обладнання псується (корозія, ерозія, травлення металічних поверхонь тракту системи, перегрів компресора тощо).

Як вберегти холодильне обладнання від незворотних змін?

Фахівці зазначають: щоб уникнути проблем із перегрівом компресора та неполадками в роботі холодильного обладнання, слід контролювати показники якості робочих рідин під час експлуатації обладнання, зокрема проводити аналіз компресорного масла.

Чи належної якості компресорне масло? Чи відповідає воно технічним вимогам для того чи іншого типу обладнання? Чи не спричинені зміни властивостей компресорного масла неправильною експлуатацією обладнання? Як убезпечити холодильне обладнання від псування? Дати відповіді на ці запитання допоможе хімічний аналіз.

Щоб з’ясувати причину перегріву компресора та обміднення внутрішніх деталей, підприємець замовив хімічний аналіз компресорного масла

До аналітичної лабораторії компанії «ОТАВА» звернувся приватний підприємець із проханням встановити причину зниження ефективності роботи рефрижераторної установки. Йшлося про сильну зміну властивостей компресорного масла (колір, в’язкість), обміднення внутрішніх поверхонь металічних деталей та утворення значного осаду в охолоджувальній системі. Основною проблемою, яка виникла в роботі обладнання, був значний перегрів компресора. Ігнорування проблем, що виникли, могло призвести до псування обладнання. Щоб вирішити проблему, підприємець вирішив не діяти навмання, а звернутися до фахівців задля проведення аналізу компресорного масла та осаду, що утворився в системі.

Лабораторні дослідження передбачали встановлення причини обміднення внутрішніх сталевих і латунних поверхонь, підтвердження чи спростування наявності сильних кислот у маслі, що могли б призвести до псування обладнання, встановлення причин зміни кольору компресорного масла, а також сильного зростання в’язкості відпрацьованого масла. За результатами хімічного аналізу планувалося встановити причини перегріву компресора.

Літературний пошук вказав на основні ризики

Перед початком лабораторних досліджень науковці провели літературний пошук інформації щодо проблем, які виникають під час експлуатації рефрижераторів із використанням компресорних масел та холодоагентів.

Зазначений замовником тип масла (ESTER OIL VG74, FV68S) належав до естерів поліатомних спиртів (поліолів) – синтетичних масел, спеціально призначених для роботи з холодоагентами, що не містять Хлору (HCFC/CFC наприклад, R410a). Такий тип масла екологічно більш безпечний, натомість серед його недоліків – сильна гігроскопічність і здатність з легкістю абсорбувати атмосферну вологу, що вимагає спеціальних умов зберігання та використання.

Домішки води в маслі призводять до прискорення його окислення, реагують із присадками та робочими поверхнями. Тому потрапляння вологи до системи із таким типом масла може призводити до псування обладнання.

Аналіз компресорного масла показав, що основною причиною виникнення осаду та перегріву в системі стала волога

Провівши ряд лабораторних досліджень (хімічних аналізів зразка вихідного масла, зразка масла із системи та зразка масла із компресора) за такими показниками, як вміст сильних кислот, що могли б руйнувати систему, вміст вологи та вміст домішок, фахівці хімічної лабораторії прийшли до висновку, що причиною неполадок, які виникли, був високий вміст води у системі.

Зокрема, хімічні аналізи показали, що вихідне масло відповідає нормативам, окрім  вмісту води, за яким воно знаходиться на граничній межі придатності. У досліджуваних зразках не було знайдено слідів сильних кислот, які могли б активно викликати корозію і травлення внутрішніх поверхонь деталей. Виявилося, що обміднення деталей системи спричинено рядом зумовлених присутністю вологи послідовних хімічних реакцій окислення/розчинення/осадження міді, а значне підвищення в’язкості масла викликане накопиченням продуктів його деградації внаслідок гідролізу та термолізу й утворення мікроемульсії з водою. Перегрів компресора пов’язаний із підвищенням тертя через загущення масла і псування поверхонь деталей дією води та сполук міді.

Отже, основною причиною неналежної роботи системи став розклад і деградація масла, що було спричинено домішками води. Вода в систему найімовірніше потрапила або при неправильному зберіганні масла безпосередньо перед уведенням у систему (у погано закритих контейнерах), або при випадковому чи систематичному потраплянні вологи в систему в процесі роботи.

Вчасно проведений хімічний аналіз допоможуть уникнути псування обладнання

Фахівці рекомендують: у випадку, якщо у Вас виникли проблеми із роботою холодильного устаткування, насамперед варто з’ясувати причину проблеми, провівши аналіз компресорного масла. Лише хімічні аналізи дадуть можливість швидко й ефективно вирішити проблему.

Замінити відпрацьоване компресорне масло? Відмовитися від певної торгової марки компресорного масла чи внести зміни в обслуговування холодильного обладнання? Аналіз компресорного масла покаже, який із кроків буде ефективним та допоможе налагодити роботу холодильного обладнання. Адже для однозначного встановлення причин неполадок у роботі систем та їх подальшого уникнення слід систематично контролювати показники якості робочих рідин у процесі експлуатації обладнання.