Звіт про аналіз зразка молодих паростків гречки

Для проведення аналізу було отримано зразок молодих паростків гречки масою близько 1 кг в поліетиленовій упаковці. Фото зразка наведено в додатку. Зразку було присвоєно внутрішній номер 546, про що було повідомлено представника замовника.

Метою аналізу було визначення вмісту в зразку білків, жирів і вуглеводів.

Зразок було висушено до сухого стану за температури 105 ºС та встановлено вміст вологи 93 % за масою.

Подальші дослідження проводили в сухому залишку зразка і перераховували на вихідний стан (з вологістю 93 %).

Вміст сирого протеїну в зразку визначали відповідно до ДСТУ 7169:2010. Виміряний вміст у сухому залишку склав 26,92 %. Вміст сирого протеїну на вихідний стан зразка склав 1,9 % за масою.

Вміст сирого жиру в зразку визначали відповідно до ГОСТ 13496.15-97. Виміряний вміст у сухому залишку склав 3,8 %.  Вміст сирого жиру на вихідний стан зразка склав 0,27 % за масою.

Вміст крохмалю в зразку визначали відповідно до ГОСТ 10845-98. Виміряний вміст у сухому залишку склав 3,4 %. Вміст крохмалю на вихідний стан зразка склав 0,24 % за масою…

Ознайомитися з повним текстом звіту

аналіз паростків гречки