Звіт про дослідження з визначення консервантів і харчових барвників у замороженій рідині

Для проведення хімічного дослідження науковці ОТАВИ отримали зразок замороженої рідини – компонента харчового продукту (заморожених креветок).

Метою наукового дослідження було визначення консервантів та харчових барвників у складі зразка.

Для визначення хімічного складу рідини було опрацьовано ряд публікацій про речовини, що зазвичай ідентифікуються як природні сполуки, наявні в морських організмах, а також про штучні барвники і консерванти, які використовуються у виробництві морепродуктів.

На основі зібраної інформації було створено перелік найбільш типових добавок. Виділено десять найпоширеніших консервантів, включаючи чотири органічні кислоти та шість речовин, які виділяють формальдегід, а також шість типових барвників…

Ознайомитися з повним текстом звіту