Звіт про дослідження зразка продукту переробки волоського горіха та меду

Для проведення наукового дослідження замовником було надано густу рідину брудно-зеленого кольору (за словами замовника – концентрат, отриманий з волоського горіху та меду). Метою дослідження було визначення концентрації вітаміну С в наданому зразку.

Аскорбінову кислоту (вітамін С) визначали на основі її відновних властивостей (аскорбінова кислота окиснюється до дегідроаскорбінової кислоти за участі 2 електронів). 

Визначення проводили йодометрично у трьох варіантах: 

а) титруванням по залишку. До аліквоти проби додавали надлишок йодиду, а надлишок йоду відтитровували тіосульфатом; 

б) безпосереднім титруванням йодом; 

в) кулонометричним  титруванням електрогенерованим на аноді йодом в амперостатичному режимі…           

Ознайомитися з повним текстом звіту